Vigtige datoer i efteråret 2021:

 • Ny sæson starter op i uge 36/2021
 • Ingen svømning i uge 42/2021 (Efterårsferie)
 • Sidste svømning inden jul er i uge 50/2021
 • Opstart efter juleferien er i uge 1/2022

Rødding Svømmeklub bruger DGIs svømmeskolekoncept til vores svømmeskole. Alle svømmere på plask og leg samt begynderholdene får en svømmebog (se eksempel her). Heri sættes mærker som gives, hvis svømmeren kan mærket til mærkedag, som afholdes to gange i løbet af en sæson.

Vores trænere har været og er løbene på kursus i DGIs svømmeskolekoncept.

Vi har altid minimum én livredder tilstede, når vi har hold i svømmeskolen. Ofte er der 2-4 livredder tilstede – de er dog tit i vandet og har ikke specielle livredder bluser på.

Vi har næsten altid brug for hjælpetrænere, så man er mere end velkommen til at skrive til formanden, her om hvis man har interesse for det.

Forældre til børn i svømmeskolen, må ikke stå langs kanten til undervisningen. Man må sidde i stolene bag tovet, og hvis man ikke har lyst til at svede i de 35 minutter, er det en god ide at sætte sig uden for svømmehallen eller f.eks. gå på biblioteket.


Plask og leg

Vi øver os i at komme i vandet på forskellige måder, såsom at hoppe og rutsje på madras. Herudover vænnes børnene til vand gennem leg og sanglege.

Vi øver de grundlæggende færdigheder, som at have hoved under vand, puste bobler og flyde.

Plask og leg er en god start på svømmeundervisning. Sidst i timen få de lov til at have fri leg, hvor de har legetøj i vandet.

Vi tilbyder følgende Plask og leg-hold:

 • Mandag kl. 16.00 – 16.35
 • Mandag kl. 16.35 – 17.10

Begynderhold

Begynderholdet er som udgangspunkt for børn i aldersgruppen 5-8 år. Målet for begynderholdet er at vænne børnene til vand, og at lære de fire grundfærdigheder i vand ( balance, vejrtrækning, fremdrift og elementskift). De fire grundfærdigheder vil blive øvet gennem leg på begynderholdet, så børnene lærer gennem legen, og vænner sig til at begå sig i vand. Igennem sæsonen vil børnene stifte bekendtskab med grundfærdighederne i både crawl, brystsvømning og rygcrawl.

På begynderholdet vil det hjælpe børnene at have et par medbragte svømmebriller, da det hjælper på udviklingen af, hvorvidt de tør have hovedet under vand.

På begynderholdet bruger børnene bælte, da badevinger modarbejder målet med undervisningen, og gør det sværere for børnene at lære at bevæge sig frit i vand.

Udover instruktøren på kanten, har vi altid 2-3 trænere i vandet, som hjælper børnene, så både forældre og børn kan føle sig trygge.

Vi tilbyder følgende hold:

 • Mandag kl. 16.00 – 16.35 (Begyndere)
 • Mandag kl. 16.00 – 16.35 (Let øvede)
 • Torsdag kl. 16.00 – 16.35 (Begyndere)
 • Torsdag kl. 16.00 – 16.35 (Let øvede)
 • Torsdag kl. 16.35 – 17.10 (Øvede)