Vigtige datoer i 2024:

  • Ingen svømning i uge 13 samt 1. april (påskeferie)
  • Mærkedag i uge 16 – ved mærkedag aftales oprykning med bestyrelse/trænere

Rødding Svømmeklub bruger DGIs svømmeskolekoncept til vores svømmeskole. Alle svømmere på plask og leg samt begynder og let øvede får en svømmebog (se eksempel her). Heri sættes mærker som gives, hvis svømmeren kan mærket til mærkedag, som afholdes to gange i løbet af en sæson.

Vores trænere har været og er løbene på kursus i DGIs svømmeskolekoncept.

Vi har altid minimum én livredder tilstede, når vi har hold i svømmeskolen. Ofte er der 2-4 livredder tilstede – de er dog tit i vandet og har ikke specielle livredder bluser på.

Vi har næsten altid brug for hjælpetrænere, så man er mere end velkommen til at skrive til formanden, hvis man har interesse for det.

Forældre til børn i svømmeskolen beder vi om ikke at opholde sig svømmehallen under undervisningen, da vi har oplevet, at dette giver en mere rolig undervisning. Men sig endelig til, hvis dette giver anledning til problemer, så løser vi det.


Plask og leg

Vi øver os i at komme i vandet på forskellige måder, såsom at hoppe og rutsje på madras. Herudover vænnes børnene til vand gennem leg og sanglege.

Vi øver de grundlæggende færdigheder, som at have hoved under vand, puste bobler og flyde.

Plask og leg er en god start på svømmeundervisning. Sidst i timen få de lov til at have fri leg, hvor de har legetøj i vandet.

Til undervisningen må børnene bruge bælte, men ikke svømmevinger, da dette kan give barnet en falsk tryghed.


Begynderhold

Begynderholdet er som udgangspunkt for børn i aldersgruppen 5-8 år. Målet for begynderholdet er at vænne børnene til vand, og at lære de fire grundfærdigheder i vand ( balance, vejrtrækning, fremdrift og elementskift). De fire grundfærdigheder vil blive øvet gennem leg på begynderholdet, så børnene lærer gennem legen, og vænner sig til at begå sig i vand. Igennem sæsonen vil børnene stifte bekendtskab med grundfærdighederne i både crawl, brystsvømning og rygcrawl.

På begynderholdet vil det hjælpe børnene at have et par medbragte svømmebriller, da det hjælper på udviklingen af, hvorvidt de tør have hovedet under vand.

På begynderholdet bruger børnene bælte, da badevinger modarbejder målet med undervisningen, og gør det sværere for børnene at lære at bevæge sig frit i vand.

Udover instruktøren på kanten, har vi trænere i vandet, som hjælper børnene, så både forældre og børn kan føle sig trygge.


Se vores hold i svømmeskolen